Gestoofde lamsschouder

Bereiding Vlees ontdooien. Haal de lamsschouder ongeveer een dag van tevoren uit de diepvries en laat deze ontdooien in de koelkast. Het is ook mogelijk om de lamsschouder in de vacuüm verpakking ongeveer 2 uur voor bereiding te ontdooien in koud-lauw...

Groentesoep met schenkel of poulet

Bereiding Bouillon trekken. Doe het ontdooide soepvlees (schenkel en/of poulet) met circa 1.5 liter koud water in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zet de pan vervolgens op lager pitje, het water moet net niet meer koken. Laat het vlees vervolgens...

Entrecote

Bereiding Haal de entrecote ongeveer een dag van tevoren uit de diepvries en laat deze ontdooien in de koelkast. Het is ook mogelijk om de entrecote in vacuüm verpakking ongeveer 1 uur voor bereiding te ontdooien in koud kraanwater. (Let op: warm water...

Zoete aardappelstamp

Bereiding Laat de braadworstjes een dag voor het bereiden ontdooien in de koelkast of laat de braadworstjes in de verpakking in koud kraanwater ontdooien. (Let op: zorg dat het water in dat geval niet warm is, want dit komt de kwaliteit van het vlees niet...

Runderrollade

Bereiding Laat de rollade een dag voor het bereiden ontdooien in de koelkast of laat de rollade in de verpakking in koud kraanwater ontdooien. (Let op: zorg dat het water in dat geval niet warm is, want dit komt de kwaliteit van het vlees niet ten goede.)...

Stoofvlees met rijst

Bereiding Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de lappen vlees in grove blokken en peper en zout het vlees. Bak het vlees in een bakpan in boter goudbruin. Blus het vlees af met de rode wijn, als het vlees een mooie kleur heeft...

Handig
weetje!

Hoe kun je het vlees het beste ontdooien?

Ons vlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Om de kwaliteit van het vlees te behouden is het goed om te weten hoe je het vlees het beste kunt ontdooien.

Natuurlijk kun je het vlees een dag voor je het gaat gebruiken uit de vriezer halen en in de koelkast rustig laten ontdooien. Er gaat dan niets van de kwaliteit van het vlees verloren.

Heb je minder tijd en wil je op de avond zelf nog vlees ontdooien? Leg het diepgevroren vlees dan vacuüm verpakt in een schaal met koud kraanwater. Het vlees is dan binnen een half uur tot een uur volledig ontdooid en klaar om te gebruiken.

Ontdooi het vlees nooit onder lauw of warm kraanwater! Dit komt de kwaliteit van het vlees niet ten goede.

Welkom! 7 september opening Symbiose winkel!

Welkom! 7 september opening Symbiose winkel! De afgelopen maanden hebben we genoten...

Zaterdag 22 juni: Gesloten

Zaterdag 22 juni: Gesloten In verband met een familiefeest zijn wij zaterdagmorgen...

Genieten! Biodiversiteit

Genieten! Biodiversiteit! Wat is het genieten met zoveel mooie bloemen, planten,...

De eerste weidevogels zijn er weer!

De eerste weidevogels zijn er weer! Open de video en luister met ons mee naar onder...

Lentefeest 11 mei: De Drie Wedden is 25 jaar biologisch!

Lentefeest: De Drie Wedden is 25 jaar biologisch! Op zaterdag 11 mei is het feest! De...

De eerste lammetjes zijn geboren!

De eerste lammetjes zijn geboren! Afgelopen donderdag 21 februari is het eerste schaap...

15 september weer nieuwe Ossenvlees- en Lamsvleespakketten!

Nieuwe Ossenvlees- en Lamsvleespakketten! We zullen in september weer een Os en ook 2...

Nieuwe bezorger: Vers & Fijn

Nieuwe bezorger: Vers & Fijn We hebben ervoor gekozen onze pakketten in de...

Hooien op de Uiterwaard!

Op 27 juni werd er gehooid op de Uiterwaard bij Vianen. Dat was een feest met zulk...

Nestje van een graspieper!

De eieren van de graspieper zijn uitgekomen! Op 18 juni vond Teunis Jacob tijdens het...