Bereiding

Laat de rollade een dag voor het bereiden ontdooien in de koelkast of laat de rollade in de verpakking in koud kraanwater ontdooien. (Let op: zorg dat het water in dat geval niet warm is, want dit komt de kwaliteit van het vlees niet ten goede.)

De rollade is al biologisch gekruid door de slager, dus u hoeft de rollade zelf niet meer te kruiden.

Smelt, als de rollade op kamertemperatuur is, een pakje roomboter in een braadpan op hoog vuur en braad de rollade rondom aan.

Draai het vuur terug en laat de rollade 60 tot 90 minuten (afhankelijk van de grootte) stoven. Draai de rollade tijdens het stoven regelmatig om.

Neem de rollade uit de pan als deze gaar is en laat de rollade 10 minuten rusten.

Haal het netje van de rollade af en snijdt de rollade in dunne plakjes.

Lekker met bijvoorbeeld krieltjes, sperziebonen en rode portsaus, maar ook lekker op brood.

Ingrediënten

Eén runderrollade

Lekker met bijvoorbeeld:
Gebakken krieltjes met rozemarijn
Sperzieboontjes
Rode portsaus