loader image

Gestoofde Lamsbout

Ingrediënten

  • 1000 gram lamsbout zonder been
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gewelde abrikozen zonder pit
  • 1 perssinaasappel
  • ¼ g saffraan
  • 1 ½ eetlepel specerijmelange ‘Ras el Hanout’
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 100 gram rozijnen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel zout
  • olijfolie
  • 400 gram couscous
  • granaatappelpitjes van 1 granaatappel
  • Griekse yoghurt
  • verse koriander

Bereiding

  • Bij dit gerecht wordt gebruik gemaakt van typische Marokkaanse kruiden, deze zijn verkrijgbaar in de gangbare supermarkten. ‘Ras el Hanout’ betekent ook wel ‘het beste van de winkel’. Het is een heerlijke kruidenmix en geeft het gerecht een verfijnde smaak!
  • Gebruik een mooie ruime stoofpan.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan.
  • Pers de knoflook en snijd de ui en abrikozen in kleine stukjes.
  • Rasp de schil van de sinaasappel. Pers vervolgens de sinaasappel.
  • Doe de ui, knoflook, safraan, ras el hanout en harissa in de stoofpan. Bak dit tezamen tot de ui wat glazig is.
  • Voeg het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp, de honing, de stukjes abrikoos, de rozijnen en de tomatenblokjes toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Doe vervolgens de stukken lamsbout in de pan. Zorg dat het geheel op temperatuur komt. Roer verschillende malen om. Laat vervolgens het geheel op een laag pitje langzaam garen. Draai ieder 30-45 minuten het vlees om. Op moment dat het vlees gaar is en uit elkaar valt (na ongeveer 2-3 uur), trek je het vlees met 2 vorken helemaal uit elkaar en roer je het door de saus.
  • Bereid de couscous zoals aangegeven is op de verpakking
  • Serveer de lamsstoof samen met de couscous. Garneer met de granaatappelpitjes en koriander en Griekse yoghurt naar smaak.