loader image

Groentesoep van getrokken bouillon van poulet, schenkel of mergpijp

Ingrediënten

  • 450 gram schenkel of 300 gram poulet
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 400-500 gram fijngesneden soepgroenten (bijv. prei, winterwortel, selderij, bloemkool)
  • Vermicelli

Bereiding

  • Breng 2,5 liter water aan de kook in een ruime pan.
  • Voeg als het water kookt de schenkel of poulet toe en de 3 bouillonblokjes.
  • Zet de pan vervolgens op lager pitje, het water moet net niet meer koken. Laat het vlees vervolgens zo 3-4 uur uur trekken.
  • Als de bouillon 3-4 uur heeft getrokken, haal je de schenkel uit de pan. Snij het vlees in kleine stukjes en voeg dit weer toe aan de soep. Snij eventueel de poulet ook in kleinere stukjes en verwijder het vet van het vlees indien gewenst.
  • U kunt nu de soep afmaken. Het is ook mogelijk om de bouillon eerst af te laten koelen en de volgende dag de soep af te maken. Als de soep afgekoeld is, drijft er soms wat vet op de soep. Dit kunt u er gemakkelijk afscheppen met een schuimspaan of lepel.
  • Breng zo nodig de bouillon weer langzaam aan de kook.
  • Voeg vervolgens de soepgroenten en de vermicelli toe.
  • Laat de soep zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Serveertip: lekker met een broodje kaas.