Bereiding

Bouillon trekken.
Doe het ontdooide soepvlees (schenkel en/of poulet) met circa 1.5 liter koud water in een pan en breng dit langzaam aan de kook.

Zet de pan vervolgens op lager pitje, het water moet net niet meer koken. Laat het vlees vervolgens zo 3-4 uur uur trekken.

Als de bouillon 3-4 uur heeft getrokken, haal je de schenkel uit de pan. Snij het vlees in kleine stukjes en voeg dit weer toe aan de soep. Snij eventueel de poulet ook in kleinere stukjes en verwijder het vet van het vlees indien gewenst.

U kunt nu de soep afmaken. Het is ook mogelijk om de bouillon eerst af te laten koelen en de volgende dag de soep af te maken. Als de soep afgekoeld is, drijft er soms wat vet op de soep. Dit kunt u er gemakkelijk afscheppen met een schuimspaan of lepel.

Om de soep af te maken heb je nu nog ongeveer 15 minuten nodig.
Breng de bouillon weer langzaam aan de kook.

Voeg vervolgens soepgroenten toe en eventueel vermicelli om een wat meer gevulde soep te krijgen.

Laat de soep zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken.

Breng op smaak met zout, peper of een bouillonblokje.

Ingrediënten

1500ml water
400-500 gram schenkel OF 200-300 gram poulet & 200-300 gram schenkel.
400-500 gram fijngesneden soepgroenten ( bijv. prei, winterwortel, selderij, bloemkool)
Optioneel: vermicelli