loader image

Carpaccio

Ingrediënten

  • 400 gram carpaccio
  • 80 gram rucula
  • 100 gram gesnipperde Wilde Weide Oude Kaas of Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten
  • Pesto spread: ⅓ tl knoflookpoeder, 10 g verse basilicum, 5g pijnboompitten, 1 tl citroensap, 5 g Oude of Parmezaanse kaas, 3 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Haal de Carpaccio ruim 3 uur vooraf uit de diepvries. Haal direct uit de verpakking en laat vervolgens ontdooien. Er zijn geen kleurstoffen toegevoegd, met deze manier van ontdooien blijft de kleur mooi rood.

  • Rooster alle pijnboompitten in een droge koekenpan
  • Maak de pestospread door de beschreven ingrediënten fijn te malen met staafmixer of blender
  • Verdeel de carpaccio over 4 bordjes. Maak een patroon van de pestodressing over de ossenhaas. Leg de rucola in het midden en verdeel over de rest van het bord de geroosterde pijnboompitten en de gesnipperde kaas.

Variatie tip: gebruik truffelmayonaise in plaats van pesto spread.