Bereiding

Haal de entrecote ongeveer een dag van tevoren uit de diepvries en laat deze ontdooien in de koelkast. Het is ook mogelijk om de entrecote in vacuüm verpakking ongeveer 1 uur voor bereiding te ontdooien in koud kraanwater. (Let op: warm water komt de kwaliteit van het vlees niet ten goede!). Als het vlees ontdooid is, haalt u het uit de verpakking en laat u het rustig op kamertemperatuur komen (ten minste 15 graden).

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Entrecote bevat een vetrandje dat een lekkere smaak geeft aan het vlees tijdens het bakken. Mocht u niet van het vetrandje houden, snij het dan pas weg na het bakken van de entrecote.

Bestrooi de entrecote naar wens met peper.

Doe een grote scheut zonnebloemolie (2-3el) of 25gram braadboter in de pan, en verhit deze flink. Als de belletjes van de boter verdwenen zijn of de olie goed heet is, bak dan de entrecote aan beide zijden ongeveer 2 minuten. Schuif de entrecote tijdens het bakken wat heen en weer met een spatel. Bij het bakken van de tweede zijde mag er vocht uit de pan over de bovenzijde gelepeld worden. Lijkt de olie/boter te donker te worden? Blus dan af (na eerst de tweede zijde goed aangebakken te hebben) met een klein scheutje water.

Pak de entrecote direct na het bakken in aluminiumfolie en leg deze (zonder bord of schaal) in de voorverwarmde oven. Laat de entrecote 8-10 minuten in de oven rusten.

Pak de entrecote vervolgens uit en bestrooi deze naar wens nog met wat zout.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Entrecote
Peper/zout
Braadboter of zonnebloemolie
Aluminiumfolie