loader image

Gewokte Biefstukpuntjes met groenten en rijst

Ingrediënten

  • 300-400 gram biefstukpuntjes of biefstuk in reepjes gesneden
  • Wokgroenten naar keuze, bijvoorbeeld:
    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 prei
    • ¼ chinese, witte of rode kool
    • ¼ paksoi
    • rode peper naar smaak
  • 2 eetlepels wokolie
  • 100ml woksaus
  • 300 gram rijst

Bereiding

  • Woksaus is in verschillende smaken te koop. Indien je voldoende tijd hebt, kun je ook zelf de woksaus Teriyaki maken. Meng 75ml sojasaus, 25 ml water, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels honing, halve eetlepel geraspte gember en 2 theelepels sesamolie tot een gladde saus. Mocht de saus tijdens het wokken wat dun blijven, kun je op dat moment een theelepel maizena toevoegen.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens de rijst met het deksel op de pan nog even staan.
  • Snij de groenten tot kleine blokjes of reepjes om te kunnen wokken.
  • Verhit 2 eetlepels wokolie in een wokpan. Wok hierin de biefstukreepjes op hoog vuur goudbruin. Voeg vervolgens de wokgroenten toe en wok deze ook 2-5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg vervolgens de Teriyaki woksaus toe en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur.
  • Serveer de gewokte biefstukpuntjes met groenten samen met de rijst.