Bereiding

1. Haal de rosbief ongeveer een dag van tevoren uit de dieprvries en laat deze ontdooien in de koelkast. Het is ook mogelijk om de rosbief in de vacuüm verpakking 2 uur voor bereiding te ontdooien in lauw kraanwater. Als het vlees ontdooid is, haal het dan uit de verpakking en laat het rustig op kamertemperatuur komen (ten minste 15 graden).

2. Kruid de rosbief aan de boven- en onderkant met peper en wat zout. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

3. Verhit een braadpan. Laat een klontje boter smelten. Leg de rosbief in de bruisende boter en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Reken ongeveer 1-2 minuten baktijd per zijde voor een lekker goudbruin korstje. (let op dat de boter niet verbrand!)

4. Leg de rosbief in een braadslee. Het randje vet dat aan de rosbief zit moet aan de bovenzijde komen te liggen.

5. Zet het vlees in de voorverwarmde oven van 180 graden.

6. Heb je een vleesthermometer? Steek deze dan in het midden van de rosbief. Als de vleesthermometer de gewenste temperatuur heeft bereikt is het vlees klaar. Wij houden 55-60 graden aan, dan is het vlees medium.
7. Heb je geen vleesthermometer? Reken dan een gaartijd van 15-20 minuten per 500 gram rosbief. (Als je van extra rosé vlees houdt, kun je een kortere baktijd aanhouden). Controleer het vlees bij 15 minuten door er op te drukken tussen duim en wijsvinger. Voelt het te soepel aan en dus te weinig veerkrachtig, dan verleng je de baktijd met 5 minuten.

8. Neem de rosbief uit de oven. Draai de rosbief om en wikkel het vlees in een vel isolerende aluminiumfolie. Door het vlees om te draaien voor je het laat rusten, zullen de sappen zich weer verdelen. Zo krijg je een mooi egaal gebakken rosbief. Laat het vlees minstens 15 minuten rusten.

9. Snij de rosbief vervolgens in fijne plakjes. Gebruik hiervoor een vlijmscherp vleesmes en snij haaks op de vezels van het vlees.

10. U kunt de rosbief serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en groentestoof. U kunt de rosbief uiteraard ook serveren op brood. Bestrooi het vlees naar smaak met nog wat zout of peper.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Rosbief 450-600 gram
Klontje boter
Peper
Zout
Aluminiumfolie