loader image

Rokus, Anja, Nelie en Teunis Jacob laten zich niet in één woord vangen, noch hun werkzaamheden. Ze houden er stuk voor stuk meerdere functies en activiteiten op na, maar alles met maar één gemeenschappelijk doel voor ogen: “Het vinden van de perfecte balans tussen dier, natuur en milieu in verbondenheid met de samenleving aan de hand van een biologische werkwijze.”

Teunis Jacob & Nelie

Teunis Jacob ging toen hij 18 jaar oud was al in maatschap bij zijn ouders. Hij trouwde met Nelie en samen zetten zij het melkveebedrijf voort. In 1994 kozen zij ervoor om biologisch te gaan boeren. Teunis Jacob geniet van het boerenleven. Hij is daarnaast al jaren bestuurlijk actief. Met name agrarisch natuurbeheer en duurzaamheid hebben zijn interesse. Nelie is imker en verzorgt de schapen met hun lammetjes. Ze heeft de Symbiose winkel samen met de buren boeren opgericht en is betrokken bij de verkoop van het vlees en de honing.

Rokus & Bertine, Thijn, Ruben, Lieke

Rokus hielp als kind al regelmatig bij zijn opa op de boerderij. Vanaf zijn 14 jaar was hij ook iedere zaterdag op De Drie Wedden te vinden. Hij heeft de opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS in Den Bosch gevolgd. Na enkele jaren gewerkt te hebben bij een agrarisch advieskantoor, werkt hij nu volledig op de boerderij en woont daar ook samen met zijn vrouw Bertine, zoons Thijn en Ruben en dochter Lieke. Bertine geniet naast de zorg voor het gezin van haar baan als onderwijzers op een nabijgelegen basisschool.

Anja

Anja is de tweede dochter van Teunis Jacob en Nelie en is samen met haar vijf zussen opgegroeid op de boerderij. Van jongs af aan hielp ze regelmatig mee op de boerderij. Naast haar baan als arts is zij nog actief op de boerderij. Ze heeft geholpen bij de oprichting van de Symbiose winkel. Daarnaast is ze betrokken bij de verkoop van de biologische producten.

Gerben

Gerben is al jaren een vast gezicht op de zaterdagen en in de vakanties. Hij helpt Rokus en Teunis Jacob met diverse werkzaamheden. Tegenwoordig is hij ook regelmatig op de trekker te vinden, nu hij zijn rijbewijs op zak heeft. Gerben volgt doordeweeks de opleiding elektrotechniek.

Gert-Jan

Gert-Jan werkt als ZZP’er regelmatig mee op De Drie Wedden. Hij is boerenzoon en woont enkele kilometers verderop. Zijn doel is om de komende jaren op verschillende boerderijen ervaring op te doen met de ambitie om uiteindelijk ook zelf als boer aan de slag te gaan.

Laura

Laura is de jongste dochter van Teunis Jacob en Nelie. Zij geniet van het vrije leven op de boerderij en rijdt regelmatig in de polder op haar paard Naomi.

 

Waar komt de naam ‘De Drie Wedden’ vandaan?

Tot 1980 was de boerderij in het dorpscentrum van Noordeloos gevestigd, maar door de verkaveling verhuisde de familie Slob buiten het dorp naar de Tiendweg. Sindsdien heet de boerderij De Drie Wedden. Een wed ontstond wanneer een eendenkooi niet meer gebruikt werd. Doordat de eendenkooi niet meer gebruikt werd kon de natuur haar gang gaan in het drassige land en raakte de oude eendenkooi uiteindelijk begroeid. Op het destijds nieuwe land van onze boerderij waren maar liefst drie van deze wedden aanwezig, waardoor de boerderij de naam De Drie Wedden heeft gekregen.

Lekker vandaag