loader image

Erwtensoep met Runder Rookworst

Ingrediënten

  • 1 runder rookworst
  • 500 gram spliterwten
  • 2 liter water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 winterwortel
  • 1 grote aardappel (250g)
  • 1/4 knolselderij (250g)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selderij (25g)

Bereiding

  • Zorg dat de rookworst ontdooid is en op kamertemperatuur.
  • Was de spliterwten en doe deze vervolgens met het water, de bouillonblokjes en het laurierblaadje in een ruime soeppan. Breng aan de kook. Zet de pan vervolgens op een warmhoudplaatje op laag vuur en laat gedurende 1 uur zachtjes koken. Roer regelmatig door met houten lepel.
  • Schil vervolgens de winterwortel, aardappel en knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 1cm.
  • Was de prei en de selderij en snij in kleine stukjes. Snipper ook de ui.
  • Op het moment dat de spliterwten zacht zijn, voeg je de gesneden groenten toe aan de soep.
  • Haal de rookworst uit de verpakking en voeg deze ook toe aan de soep.
  • Laat de groenten en de rookworst vervolgens nog circa 30 minuten zachtjes mee koken. Roer regelmatig met houten lepel in de pan om aanbranden te voorkomen.
  • Haal de rookworst  uit de soep, snij in schijfjes en voeg weer toe.
  • Serveer de soep naar wens met brood.