loader image

Gestoofde Lamsschouder

Ingrediënten

  • 500-700 gram lamsschouder/stoof
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 700 gram zoete aardappels
  • 100 gram pruimen
  • 300 gram couscous
  • peper en zout
  • olijfolie
  • peterselie voor de garnering

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  • Pak een grote braadpan en verhit hierin de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de lamsschouder toe en schroei het vlees aan alle kanten dicht.
  • Strooi de koriander, komijn, paprikapoeder, en een snufje zout en peper over het vlees.
  • Voeg vervolgens 250 milliliter water en de tomatenpurree toe en breng dit zachtjes aan de kook.
  • Zet de pan op het kleinste en laagste pitje, doe het deksel op de pan en laat het vlees 30 minuten stoven. Draai het vlees geregeld om.
  • Snij ondertussen de zoete aardappelen in blokjes, ontpit de pruimen en snij deze in kwartjes.
  • Haal de lamsschouder uit de braadpan. Snij het vlees los van het bot. Snij het lamsvlees vervolgens in kleinere stukjes. Doe het vlees vervolgens weer terug in de braadpan.
  • Voeg de zoete aardappelen en pruimen toe en zo nodig nog wat water.
  • Laat het geheel vervolgens verder stoven op het kleinste en laagste pitje met het deksel op de pan voor circa 30 minuten tot de zoete aardappels gaar zijn.
  • Maak ondertussen de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Serveer de gestoofde lamsschouder met de couscous en garneer met een takje verse peterselie.