loader image

Stoofvlees van magere stooflappen, riblappen of sucadelappen

Ingrediënten

  • 500-600 gram rib-, sucade- of magere stooflappen
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • ¼ mespuntje/snufje cayennepeper
  • 50 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereiding

  • Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
  • Snijd de lappen vlees in grove blokken en peper en zout het vlees.
  • Bak het vlees in een bakpan in boter goudbruin.
  • Blus het vlees af met de rode wijn, als het vlees een mooie kleur heeft gekregen.
  • Fruit de ui en knoflook ondertussen in een braadpan.
  • Doe het vlees en alle sappen in de braadpan bij de ui en knoflook.
  • Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe aan het vlees en zet het vlees onder met kippenbouillon of water met kippenbouillonblokjes.
  • Voeg de tijm en laurier toe aan het vlees.
  • Doe de deksel op de pan, laat het vlees zachtjes garen op laag vuur gedurende 3-5 uur en controleer het vlees regelmatig.
  • Als het vlees gaar is, kun je de jus eventueel nog wat indikken door wat aardappelzetmeel toe te voegen.
  • Serveertip: Lekker in combinatie met bijvoorbeeld aardappels en worteltjes, stamppot of witte rijst.