Bereiding

Vlees ontdooien.
Haal de lamsschouder ongeveer een dag van tevoren uit de diepvries en laat deze ontdooien in de koelkast. Het is ook mogelijk om de lamsschouder in de vacuüm verpakking ongeveer 2 uur voor bereiding te ontdooien in koud-lauw kraanwater. (Let op: warm water komt de kwaliteit van het vlees niet ten goede!). Als het vlees ontdooid is, haalt u het uit de verpakking en laat u het rustig op kamertemperatuur komen (ten minste 15 graden).

Bereiding.
Snij de aubergine en de tomaat in kleine stukjes. Snij de ui in ringen. Snij 2 tenen knoflook door midden. Pers 1 teen knoflook fijn met de knoflookpers.

Maak in het vlees op verschillende plekken 4 inkepingen en stop hier de 4 halve tenen knoflook in. Bestrooi het vlees vervolgens met zout en peper.

Doe de boter in de pan, en verhit deze flink. Als de belletjes van de boter verdwenen zijn en deze dus goed heet is, schroei dan de lamsschouder aan alle zijden snel dicht en haal deze vervolgens weer uit de pan.

Bak nu de uien en de geperste knoflook in de boter. Voeg daarna de aubergine, tomaat en oregano toe en laat dit even stoven. Leg de lamsschouder op het groentemengsel en voeg zo nodig nog water toe. Doe het deksel op de pan en laat het vlees in 3 uur op laag vuur gaar stoven.

Dien het vlees op met bijvoorbeeld aardappelpuree en wortels.

Ingrediënten

Lamsschouder
3 tenen knoflook
2 uien
1 aubergine
2 (vlees)tomaten
1 theelepel oregano
Peper
Zout