Biologisch Boeren Buren Wandelroute te Noordeloos

Op zaterdag 16 juni 2018 is deze wandelroute geopend door burgemeester Rinette Reynvaan van Giessenlanden. Deze wandelroute is tot stand gebracht door zes biologische buren boeren die een samenwerking aangegaan zijn onder de naam Symbiose. Graag willen wij gezamenlijk aan u als wandelaar iets laten zien van de biologische landbouw, het prachtige landschap en de natuur.

Twee wandelroutes
Er zijn twee verschillende wandelroutes, 1.5km (blauwe pijlen) en 4.5km (rode pijlen). Zoals u kunt zien op het kaartje hiernaast komt u tijdens de lange wandeltocht langs de erven van 4 biologische boeren. U kunt de wandelroute starten op iedere boerderij. Zorgboerderij de Hogt (Nieuwendijk 11, Noordeloos) is goed te bereiken met het openbaar vervoer en is als u op die manier reist een mooi startpunt. U kunt de bus pakken vanaf Utrecht naar de halte Provincialeweg N214 Noordeloos. De wandelroute is dagelijks gratis toegankelijk.

Verkoop biologische producten
Op drie boerderijen worden biologische producten verkocht. Bij de biologisch dynamische boerderij Noorderlicht (1) zijn kaas en hoogstamfruitsappen verkrijgbaar. Boer de Jong van zorgboerderij De Hogt (2) verkoopt eieren. Op de biologische boerderij De Drie Wedden wordt biologisch lamsvlees, ossenvlees en honing.

Deze wandelroute is gelopen door Monica Wesseling van het dagblad Trouw. Lees hier het kleurrijke artikel dat zij schreef: Noordeloos – Bij biologische boeren zijn de weiden bloemrijk en is de lucht bevolkt met volgels. Groener dan hier wordt het niet.