loader image

Zoete aardappelstamp

Bereiding

  • Laat de braadworstjes een dag voor het bereiden ontdooien in de koelkast of laat de braadworstjes in de verpakking in koud kraanwater ontdooien. (Let op: zorg dat het water in dat geval niet warm is, want dit komt de kwaliteit van het vlees niet ten goede.)
    De braadworstjes zijn al biologisch gekruid door de slager, dus u hoeft de worstjes zelf niet meer te kruiden.
  • Schil ondertussen ca. 3 grote zoete aardappels en snijd in grove stukken.
    Breng de zoete aardappels in een pan aan de kook en laat de aardappels in 10 – 15 minuten gaar koken.
  • Laat ondertussen een flinke klont boter in een bakpan op hoog vuur smelten om de braadworstjes in te bakken.
    Bak de braadworstjes rondom aan als de boter heet is en draai de worstjes regelmatig.
    Voeg een scheut water toe als de worstjes rondom bruin zijn gebakken en matig het vuur.
    Bak de worstjes in ca. 15 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaten en feta fijn.
    Smelt een klein klontje boter in een wokpan en fruit de ui op gematigd vuur.
    Neem de gefruite ui uit de pan en doe de spinazie in de wokpan.
  • Wok de spinazie op gematigd vuur tot deze is geslonken.
  • Neem de zoete aardappels van het vuur als deze gaar zijn en giet de aardappels af.
    Pureer de aardappels in de pan en voeg de spinazie, zongedroogde tomaten en feta toe.
    Roer alles goed door.
  • Voeg vervolgens naar smaak zout, peper en de gefruite uitjes toe en roer nogmaals goed door.
  • Serveer de stamppot met de braadworst en garneer met wat gebrokkelde feta.

Recept voor 3 – 4 personen

Ingrediënten

  • Braadworstjes (naar het aantal personen)
  • 3 grote zoete aardappels
  • 200 gr. spinazie
  • 100 gr. zongedroogde tomaten op olie
  • 125 gr. feta
  • 1 ui
  • Zout/peper